Швейцария победи Руския олимпийски комитет с 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) и се класира за полуфиналите в турнира по хокей на лед за жени на зимните олимпийски игри в Пекин. За швейцарките, които останаха пети в Пьончан 2018, два гола вкара Алина Мюлер, а по едно добавиха Фьобе Щанц и Доминик Рюег. Мюлер се разписа два пъти в последните по-малко от три минути, за да донесе успеха на Швейцария.

За руския тим точни бяха Анна Савонина и Полина Лучникова. В 47-ата минута гол на капитана на Руския олимпийски комитет Анна Шохина беше отменен заради напускането на шайбата на площадката по време на атаката. Рускините удариха няколко пъти гредата в третия период. В последните минути те получиха числено предимство, но не успяха да реализират доста положения и дори пропуснаха на празна врата.

На полуфинала швейцарките ще играят срещу олимпийския вицешампион Канада, а защитаващият титлата си тим на САЩ излиза срещу победителя от мача между Финландия и Япония. Полуфиналите са на 14 февруари, срещата за трето място на 16 февруари, а двубоят за златните медали - на 17 февруари. Женският турнир по хокей на лед дебютира в олимпийската програма на Игрите в Нагано 1998.