Световният шампион по сноуборд в дисциплината "слоупстайл" Маркус Клевeланд не успя да се класира за финалите на Зимните олимпийски игри в Пекин. 24-годишният норвежец остана 14-ти в квалификациите с резултат 64.86 точки.

Най-добрите 12 сноубордисти продължават битката за медалите, а самият Клевеланд каза, че "изобщо не се чувства добре" относно представянето си.

"В първия си манш нямах скоростта да изпълня своя трик, докато във втория се объркаха много неща", добави норвежецът. Той каза, че първите три дни тренировки също са преминали зле.

"Всъщност не карах толкова много, беше ми студено и трасето беше наистина заледено", заяви Клевеланд.

Китаецът Имин Су, 17-годишен, беше най-добър в квалификациите с резултат 86.80 точки. 28-годишният канадец Марк МакМорис, бронзов медалист от Сочи 2014 и Пьончан 2018, се нареди втори в пресявките с 83.30 точки. Олимпийският шампион от Пьончан Редмънд Джепрард (САЩ) завърши пети с 78.20 точки.

Финалът в дисциплината ще се състои в понеделник. Метеорологичните условия бяха трудни в олимпийския парк Чжанжзякоу, а температурата на въздуха падна до -20,9 градуса по Целзий.