Шест български спортисти ще участват в стартовете в сряда на зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

От 4.15 часа започва първия манш на слалома по ски-алпийския дисциплини, където ще стартират Алберт Попов и Камен Златков. Вторият манш е от 7.45 часа.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов ще стартира с номер 22 в първия манш на утрешния слалом на Олимпийските игри в Пекин. Другият национал Камен Златков ще потегли 38-и по трасето на пистата "Ледена река" в Янцин.

По програма вторият манш трябва да започне в 13:45 часа (7:45 часа българско време), като в него първите 30 ще се спуснат в обратен ред, а след тях и останалите алпийци, финиширали в първото спускане.

Попов вече направи дебютен старт на зимните Игри в Пекин преди три дни, когато завърши на 17-о място в гигантския слалом, записвайки рекордно класиране за български състезател на Олимпиада в дисциплината.

От 9.45 часа е женската щафета по биатлон на 4 по 6 км, а България е в състав Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и Лора Христова.

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова ще потегли на първи пост в утрешната щафета на 4 по 6 километра на Олипийските игри в Пекин.  Тя ще трябва да предаде на Мария Здравкова на втори пост, след нея е поставена 18-годишната Лора Христова, а щафетата трябва да завърши Даниела Кадева.

24-годишната Тодорова записа най-доброто класиране за българския биатлон на зимните Игри в Пекин със 17-ото място в спринта на 7,5 километра на 11 февруари.

Осем комплекта медали ще бъдат раздадени утре в китайската столица:

ски-алпийски дисциплини: слалом, мъже

биатлон: щафета, жени

ски бягане: отборен спринт, мъже и жени

ски-свободен стил: слоупстайл, мъже

ски свободен стил: акробатика, мъже

шорттрек: 1500 метра жени, щафета на 5000 метра мъже