Председателят на Българска федерация ски Цеко Минев говори пред медиите преди началото на зимния сезон. Минев обяви, че целите са насочени към Олимпийските игри в Пекин, като всички се надяват на добро представяне на Игрите.

Yulian Todorov / LAP.bg
21 снимки

„Надявам се, че снежното време навън започва да влияе, че идва зимният сезон и всичко стартира наново. Да се надяваме в тези сложни времена, с тази противоепидемична обстановка, но ние трябва да направим всичко възможно, че целият състезателен сезон ще се проведе както трябва. Поне такива са индикациите за момента, но виждате, че цялата обстановка е супердинамична и всичко е възможно. Тази година сме насочени основно към Олимпийските игри в Пекин. Това е сочено като най-важен приоритет във федерацията и цялата подготовка и най-изявените елитни състезатели във федерацията са насочени именно към това. Също и участието на всички световни купи и европейски такива на всички нива и най-основните състезания през сезона“.

„Смея да кажа, че на състезателите им беше осигурено абсолютно оптимална и с всичките възможности, които имаше през лятото, подготовка. Всички минаха през няколко лагера на сняг, след това физическа подготовка. Първоначалните резултати и формата, в която се чувстват е доста добра. Храним наистина сериозни надежди за добро представяне в Пекин. Дано всичко е нормално“, заяви Минев.