"Мечтата ми беше да се класирам в топ 20, да покажа по-добър резултат, не успях. Не бяха кой знае колко чисти спусканията ми, като цяло не съм доволен от представянето си", сподели Павел Ангелов, който завърши на 28-ма позиция в спускането с шейни на Зимните олимпийски игри в Пекин.

При завръщането си на българска земя Ангелов разкри, че слага край на състезателната си кариера. "Последна олимпиада за мен, не съм доволен от представянето си, целите ми бяха други. Единственото, което ме задоволява, е по-доброто представяне от предходните Олимпийски игри в Пьончан. Реших да спра тук, да дам шанс на следващите след мен да се изявят и те, дотук с моята кариера, ще се занимавам с треньорска дейност. Имаме младежи, четири-пет състезатели, които засега се справят отлично и се надявам да ме заместят добре", коментира той.

LAP.bg
17 снимки

"Не провеждаме много тренировки, не тренираме целогодишно. Провеждаме 3-4 лагера най-много, преди Световните купи и то на местата, където се провеждат Световните купи, което прави още по-трудно дори класирането ни на олимпийски игри, пък камо ли да говорим за места и такива неща", допълни той.