Олимпийските шампионки от Швеция постигнаха нова победа в турнира по кърлинг при жените в Пекин, надигравайки Дания с 9:3. С това поражение шансовете на датчанките да стигнат до плейофите за титла приключиха и на теория. Срещата завърши само за седем енда, след като Анна Хаселборг и съотборничките й реализираха осем точки в първите шест.

Шведките имат вече пет победи и 2 поражения и се нареждат на 2-о място. По същото време двукратните световни шампионки от Швейцария се пребориха за шестата си победа - 9:6 над САЩ. Мачът вървеше 4:4 след първите седем енда, а САЩ взе две точки в 8-ия. Но Ана Паец и момичетата от Швейцария буквално изригнаха в последните две части и реализираха пет точки.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Великобритания съживи надеждите си да се върне в топ 5 след 10:4 над изненадата Япония. Те решиха мача с японките само за осем енда, като в последните два изиграни реализираха три точки.

Шотландките, които представят Обединеното кралство, се изкачиха на 3-о място с 4/3. Така след деветия кръг три отбора имат еднакви показатели в битките за 3-ото и 4-о място. Освен Великобритания, там претендират Япония и САЩ. С по 3/3 и мач по-малко са отборите на Канада и Република Корея.

Руският олимпийски комитет постигна първата си победа, но това не променя последното им място в класирането. Рускините победиха домакините от Китай с 11:5.