Димитър Герджиков се оплака от качеството на ските, с които се състезават българските национали по биатлон. Той направи това след финала на щафетата, която завърши на 18-о място на 4 по 7,5 км. Герджиков беше на трети пост в щафетата на България на 4 по 7,5 километра, която завърши на 18-о място на Олимпийските игри в Пекин.
 
"За съжаление не получаваме качествени ски от представителя на Фишер. И тук не става въпрос за нашите вакс-майстори, които се справят добре. Отдавам това, че сме малка държава, самата фабрика на Фишер няма никаква печалба от нас, защото няма големи продажби в нашата държава, а хората си търсят интереса. Те се ориентират само към водещите отбори.
 
Днес постъпих малко по-внимателно бегово, тръгнах доста по-предпазливо, за да запазя сили за последната обиколка, защото забелязахме в другите стартове, че много хора просто закъсваха в последната обиколка. Мисля, че в това отношение се постарах и се справих, но отново ударих на камък в проблемната ми стрелба от легнал, макар че стрелбата от прав за всички други е по-трудната. Много хубава последна обиколка направих", коментира Герджиков.
 
Той определи като "незадоволително" представянето си на Игрите, като записа 41-о място в индивидуалния старт на 20 километра, след което финишира 63-и в спринта и не се класира за преследването.
 
"Очакванията ни бяха много по-големи. Това е втората ми Олимпиада, първата беше да прегорим, бяхме млади състезатели с Антон (Синапов). Трябваше сега да покажем нашите качества и високи резултати. Не се получи. Затова има причини, които трябва да се изяснят. Оценявам представянето ми на Олимпиадата като незадоволително", каза Герджиков.