Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 17-о място в женския спринт на 7.5 километра на Олимпийските игри в Пекин. Титлата спечели норвежката Марте Олсбу Рьозеланд, която показа перфектна стрелба и много бързото ски-бягане. 
 
В неделя на старт ще може да застане само Милена Тодорова, тъй като Мария Здравкова, Даниела Кадева и Лора Христова не успяха да влязат в топ 60. Здравкова се класира на 78-о място с една грешка, Кадева на 84-о също с една грешка, а Христова бе последна, 89-а, с четири наказателни обиколки.
 
Милена Тодорова изравни върховото си постижение от голямо първенство, което тя постигна в индивидуалната в Антхолц-Антерселва през 2020. Българката изостана на 1:31.4 минути от първото място. 
Сребърните и бронзовите медали в дисциплината отидоха при шведката Елвира Йоберг и италианката Доротея Вирер. И двете бяха безгрешни на рубежа. 
 
За Рьозеланд това е трети медал от Игрите в Пекин след златото в смесената щафета и бронзът от индивидуалната в понеделник. В неделното преследване на 10 километра тя ще потегли с аванс от 31 секунди спрямо Елвира Йоберг.