Българинът Камен Златков се представи на много високо ниво по време на първия манш на слалома в Пекин. Той финишира за 55.66 секунди, като изостава с 1.74 секунди от лидера Йоханес Щролц.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

"Определено съм доволен. Имаше места, на които можеше да рискувам още повече, но теренът беше доста опасен, твърде лесно можеше да се допускат грешки. Мисля, че направих оптимално спускане. Трябваше да подходя тактически. Целта, която си бях заложил, беше да имам солиден първи манш с добра изходна позиция за втория. Изпълних я. Чувствам се по-уверен във вторите маншове, ще мога да натискам повече, ще имам и добър стартов номер, така че очаквам с нетърпение второто спускане", коментира Златков

"Не бих казал, че това е любимата ми писта. Чувствам се по-добре на стръмни трасета, а тук има дълга равна част. Не мисля, че днес това беше дискомфорт и не мога да кажа, че не ми е паснало. Мисля, че се справих добре дори в сектор, в който по принцип досега не съм успявал. Супер е, че ще стартирам рано във втория манш. Чувствам се много уверен във възможностите си, много стабилен дори да предприемам рискове", допълни българинът.