Родният алпиец Камен Златков заяви, че е със смесени чувства след отпадането във втория манш на алпийския слалом на Олимпиадата в Пекин. Златков направи отличен първи манш, в който се нареди 20-и, но при второто си спускане в долната част от трасето на пистата "Ледена река" в Янцин той пропусна врата.

"Хвана ми кол вътрешната ска. Може би често случваща се грешка в слалома. Аз съм изключително бесен, макар че сега малко ми поутихна. Знаех, че се движа добре, чувствах се в добра форма. Имах скорост и знаех, че мога да направя много добър резултат, ако сляза до финала. Това просто ме изненада. Беше напълно неочаквано за мен. Държах сравнително стабилна линия, но в такива сектори трябва да се рискува. Това беше най-важната част от трасето, в която може да спечелиш или да загубиш. От една страна много ме е яд, че това се случи, но от друга страна съм доволен, че карането ми е да доста добро ниво, което много ме радва. Единствено може би искам да поработим малко върху стабилността, защото това ми се случва малко по-често отколкото бих искал. Със смесени чувства съм. Хем съм доволен, хем съм разочарован, защото знаех къде мога да стигна", коментира Златков след финала.

Той пропусна гигантския слалом на Игрите, за да се концентрира върху слалома, но не съжалява за решението си.

"Не съжалявам за решението да пропусна гигантския слалом. В тази дисциплина не се чувствам толкова комфортно, колкото в слалома. Нямам нито този опит, нито тази форма. Това решение беше малко рисково, защото се подготвях само за един старт. Доволен съм от участието си, но съм разочарован малко от представянето си, защото знаех къде мога да завърша. Можех да си тръгна с един доста добър резултат, но такъв е спортът - изключително рисков. Ако искаш да си сред най-добрите, трябва да рискуваш максимално", заяви още алпиецът.

До края на сезона Златков ще се опита да събере максимален брой точки за ФИС, за да запази стартовата си позиция в слалома.

"Имаме още няколко старта от Световна купа преди края на сезона. Трябва спешно да хвана добри ФИС точки, за да си запазя стартовия номер за догодина. Надявах се това да се случи още тук. Състезанията за Световна купа за с една идея по-тежки за мен, защото там има повече участници и конкуренцията е много по-голяма от тук. Но пък от друга гледна точка го няма олимпийското напрежение", каза още той.