Алберт Попов се класира на престижното девето място в слалома на Олимпиадата в Пекин. Българският скиор направи два добри манша на трасето и завърши със секунда зад победителя Клеман Ноел от Франция.

Представянето на Попов е най-доброто за българските ски от шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984 насам.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Аби завърши с общо време 1:45,15 мин. В първия манш Попов беше девети на само 70 стотни зад лидера Йоханес Щролц. При второто си спускане българинът нямаше скорост в горната част на трасето, където загуби около половин секунда, а към края се движеше добре, но не успя да спечели позиции.

България имаше двама представители сред Топ 20 след първия манш. Отлично спускане направи и Камен Златков. Във втория манш обаче той пропусна врата, макар че започна добре и не завърши слалома. 

Златният медал отиде в Клеман Ноел от Франция, който успя да се спусне за под 50 секунди и така измести от първото място лидера след първия манш Йоханес Щролц. Австиецът остана втори. Бронзовото отличие остана за Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия.