Водачът в генералното класиране за Световната купа по ски-скокове Карл Гайгер от Германия заяви в петък, че ще трябва да се подобри значително, ако иска да стигне до олимпийско злато, описвайки тренировъчната си форма като „недобра“.

Гайгер е един от най-постоянните състезатели този сезон и се очаква да се бори за титлата с японеца Рьою Кобаяши във финала на нормалната шанца в неделя. Но германецът отказа да определи финала като сблъсък между него и Кобаяши, след като и двамата не впечатлиха в скоковете си днес.

„И двамата имахме известни проблеми тук на шанцата. Трябва да променим нещата. В момента, има няколко играчи, които са по-добри от нас“, каза Гайгер, чийто втори тренировъчен скок от 76.5 м бе достатъчно добър едва за 42-то място. Той направи още скокове от 88 и 95 м и каза, че го чака „още много работа“ за вършене.

Трикратният олимпийски шампион от Полша Камил Стох даде най-добър резултат след първия скок и след това пропусна остатъка от сесията. Стох, който страдаше от контузии преди Игрите, скочи 101 метра. Кобаяши имаше скокове от 99 и 97.5 м, преди да приключи за деня. „Вятърът беше малко по-силен, но както и да е – така стоят нещата. Днес гледах видео на вчерашните скокове и опитах да коригирам някои неща“, сподели японецът пред журналисти.