Българката Ева Вукадинова заяви, че е дала всичко от себе си при дебютното си участие в олимпийски слалом на Игрите в Пекин.

20-годишната Вукадинова не успя да завърши втория манш след драматичен развой на събитията в първия, в който служител по поддръжката на пистата "Ледена река" й попречи малко преди финала и тя пропусна врата. Минути по-късно журито на състезанието й позволи да стартира отново и тя финишира 49-а, но с доста сериозна разлика от 8:54 секунди зад водачката Лена Дюр (Германия), като времето на българката беше с около 2 секунди по-бавно на последната междинна контрола в сравнение с по-ранното й спускане.

Вукадинова днес беше допълнително затруднена, тъй като принудена да кара и със специална шина на ръкавицата заради контузия на дясната ръка. Тя пукна костица в областта на дланта два дни по-рано в гигантския слалом, в който завърши 36-а.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

"Опитах се да дам всичко от себе си, не се получи. Пак ще кажа, че съм много разочарована от първия манш. Това е Олимпиада и не трябва да се случват такива грешки. Това ми повлия най-вече ментално. Чувствах доста добре при първото ми пускане в първия манш, а след това се получиха големи разлики в контролите при второто, което трябваше да направя", коментира след финала Вукадинова.

"Да, вторият манш е отделен, можеше да се справя по-добре. Направих всичко, което беше по силите ми. Не съжалявам за абсолютно нищо. Олимпиадата много ми харесва. Пожелавам се още такива форуми. Дай Боже, пак да участвам и следващият път да бъда още по-подготвена и на още по-добро ниво. Готова съм да работя и да се трудя, за да постигна още по-силни резултати на следващите големи състезания. Първото, което предстои, е световно първенство за младежи в началото на март в Канада", допълни тя.

Вукадинова на този етап не знае кога ще бъде напълно възстановена от контузията на ръката.

"Нямам представа колко време ще отнеме лечението на травмата ми. Обясниха ми, че е пукната. Предполагам, че по всяка вероятност няма да мога да карам слалом поне в следващите две седмици", каза още алпийката.