Талисманът Бин Дуън Дуън е неочакваната голяма звезда по време на Олимпиадата в Пекин, но славата му може да приключи бързо със закриването на Игрите в неделя, прогнозират световните медии.
 
"Ледената панда" (името на Бин Дуън Дуън в превод от китайски език) беше харесана от обществеността още при представянето си преди повече от две години и половина. Японска телевизия също помогна за популярността на Бин Дуън Дуън, след като го представи на 2 февруари, непосредствено преди старта на олимпийските игри. Клипът в интернет с участието на журналиста Гидо Цуджиока премина границата от 300 милиона гледания само за няколко дни.
 
Организаторите на Пекин 2022 бяха хванати неподготвени с изработката на талисмана, след като хиляди привърженици на спорта се редяха на опашка с дни при изключително студено време, за да си купят куклата Бин Дуън Дуън.
 
В един момент цената на пандата достигна дори до 2022 юана или 315 долара.
 
Очаква се в края на Игрите организаторите да отчетат приходи на стойност над 395 милиона долара от продажбата на официални артикули, свързани с Олимпиадата в китайската столица.