Спортният арбитражен съд (КАС) обяви, че не разглежда ситуацията с руската фигуристка Камила Валиева след отложената церемония по връчването на медалите в отборната надпревара от Олимпийските игри в Пекин, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на КАС.

Във вторник Международният олимпийски комитет (МОК) отмени церемонията по награждаването след отборния турнир, позовавайки се на спешни правни обстоятелства, които трябва да бъдат изяснени с Международния съюз по кънки.

В сряда интернет порталът "Inside the Games" предположи, че причината за забавянето на церемонията може да е заради проблеми с допинг тестовете на Валиева. Според сайта тя е дала положителен допинг тест през декември миналата година.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина по-късно съобщи, че Камила Валиева не е отстранена от индивидуалното състезание при жените на Игрите в Пекин.

"Спортният арбитражен съд не се занимава с този въпрос. Съответно не можем да го коментираме", се казва в изявлението на КАС.