Българският квартет в женската щафета на 4 по 6 километра от турнира по биатлон на Олимпийските игри в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева се класира на 18-о място от 20 стартирали щафети. Отборът ни бе затворен с обиколка след края на втората стрелба на третия пост. Преди това Тодорова даде отлично началото на състезанието, като тя предаде щафетата на Здравкова на четвърта позиция с пасив от само 12.3 секунди спрямо водачките от Германия.

След това обаче Здравкова завъртя една наказателна обиколка на прав, а Христова имаше нужда от по един допълнителен изстрел на всяка от стрелбите си и беше затворена още преди да излезе от рубежа. Зад българките останаха тимовете на Словакия и Швейцария, като швейцарките прекратиха участието си още на първия пост, след като Ирене Кадуриш не успя да се справи с натоварването и високата надморска височина и бе изнесена на носилка.

Със златните медали се поздрави отборът на Швеция (Лин Першон, Мона Брорсон, Хана Йоберг, Елвира Йоберг) след страхотното на сестрите Хана и Елвира Йоберг на последните два поста.

Среброто отиде за Руския олимпийски комитет (Ирина Казакевич, Кристина Резцова, Светлана Мироново, Улиана Нигматулина), а германките (Ванеса Войгт, Ванеса Хинц, Франциска Пройс, Денизе Херман) останаха трети.