Олимпийското село Янцин е разположено на близо 75 км северозападно от центъра на Пекин. Янцин е планинско предградие на китайската стоилица. То е изпълнено с минерални извори, национални паркове и ски курорти. През него преминава и част от Великата китайска стена. В Янцин ще се организират състезания по алпийски ски, както и такива по бобслей, спускане с шейни и скелетон.

Национален център за спускане с шейни

Пистата за спускане с шейни в Янцин е първата подобна писта в Китай и едва третата в Азия. Центърът предлага 2000 седящи места, както и допълнителни 8000 за правостоящи. Комплексът бе изграден специално за Зимните олимпийски игри в Пекин, а след техния край, той ще се използва за домакинството на международни състезания, както и за подготовка на националните отбори на Китай.

Национален алпийски център

Центърът е разположен в планинския район Сяохайтуо в северозападната част на Янцин. Разполага със седем различни съоръжения, като денивелацията на най-голямото от тях достига до 900 метра.

Капацитетът на целия алпийски център е от 5000 седящи места и 3500 за правостоящи.

След края на Игрите в Пекин центърът ще продължи да се използва за международни състезания и тренировки.

Олимпийско село Янцин

Зимното олимпийско селище Янцин е проектирано според културните характеристики на планинските села в Северен Китай, като се подчертават характеристиките на китайската култура и опазването на околната среда.

Олимпийското селище ще бъде дом на 1430 спортисти и служители на различните национални отбори по време на Зимните олимпийски игри, както и предстоящата след това параолимпиада.

Обектът ще побере 1430 спортисти и служители на отборите по време на зимните олимпийски и Параолимпийски игри.