Защитаващият титлата си отбор на САЩ спечели и втория си мач от група "А" на олимпийския турнир по хокей на лед за жени в Пекин.

Американките не показаха особена милост срещу състава на Руския олимпийски комитет и го надиграха с 5:0, макар и през голяма част от срещата разликата в резултата да не бе толкова изразителна, колкото показват финалните цифри.

Савана Хармън откри резултата след 12:29 минути игра, а американките стигнаха до втория си гол в срещата в средата на втората третина, когато се разписа Хилъри Найт.

Олимпийските шампионки успяха да убият напълно интригата в срещата в началото на третата третина, когато по-малко от 5 минути реализираха нови три гола. Грейс Зунуинкъл бе точна за 3:0, Джеси Компър покачи на 4:0, а петият гол в срещата бе дело на Александра Карпентър.

С победата американките се изравниха на върха в класирането в група "А" с големия си съперник Канада с по 2 победи от 2 мача. Канадките обаче са лидер с голова разлика 23:2, докато показателите на американския отбор са 10:2.

Русия е на трета позиция в групата с победа и загуба. Според регламента на турнира за четвъртфиналите ще се класират всички пет отбора от група "А" плюс най-добрите три от група "В".