Вицешампионът от Пьончан 2018 Германия победи Китай с 3:2 в двубой от група "А" на олимпийския турнир по хокей на лед за мъже в Пекин. Това бе първа победа за германците в китайската столица и с 3 точки те заемат третото място във временното класиране в групата. В първата си среща Германия загуби от Канада с 1:5, а утре ще се изправи срещу отбора на САЩ.

Домакините от Китай допуснаха второ поражение в олимпийската надпревара при мъжете, но за разлика от първата загуба от САЩ с 0:8, днес бяха доста по-конкурентни на Германия и отбеляза първите си попадения в турнира. Китайците остават на последното, четвърто място в подреждането в група "А", а в неделя играят срещу тима на Канада. Американците и канадците се нареждат на първите две позиции в групата.

Хокеистите на Германия започнаха със самочувствие и с попадения на Марсел Бранд и Корбиниан Холцер в първия период поведоха с 2:0.

Доминик Кахун направи резултата 3:0, а малко преди края на втория период Китай намали на 3:1, отбелязвайки първо попадение в турнира. Шуай Фу реализира за домакините, а в третия период Тайли Ван също се разписа за крайното 3:2 в полза на Германия.