Мерките срещу коронавируса на зимните олимпийските игри в Пекин ще гарантират провеждането на състезанията в безопасна среда. Това съобщиха за ТАСС от Международния олимпийски комитет (МОК).

Вчера световното първенство по хокей на лед за младежи в Канада беше отменено заради положителни тестове за COVID-19 на играчи от няколко тима.

"МОК работи с китайските си партньори, за да гарантира безопасността на Зимните олимпийски игри в Пекин. Работи се въз основа на най-добрите научни насоки, предназначени да се справят с развиващата се ситуация с коронавируса", отговориха от МОК на въпрос за евентуално повторение на ситуацията от световното първенство по хокей на лед за младежи.

"Ние черпим от опита от други международни спортни събития, включително успеха на летните олимпийски игри в Токио и политиката за борба с пандемията от коронавирус, която в момента се прилага в Китай. Тестовете преди заминаване, политиката за ваксинация, затворената система на живеене и редовните тестове на място са някои от жизненоважните елементи, които ще позволят на Игрите да преминат безопасно", се казва още в изявлението на МОК.

Зимната олимпиада в Пекин ще се проведе от 4 до 20 февруари следващата година.