Микаела Шифрин загатна, че може да не стартира в оставащите състезания от Олимпиадата в Пекин.

Американката не завърши втори пореден старт на Игрите, след като по-рано днес пропусна врата още в началото и отпадна в първия манш на слалома. Преди два дни Шифрин сбърка на същото място и не завърши първия манш на гигантския слалом, където защитаваше олимпийската си титла от Пьончан 2018.

След провала в слалома Шифрин не сдържа сълзите си и изрази колебание дали да кара в оставащите състезания на Олимпиадата.

"Да, имам предвид - не", каза американката в отговор на въпрос дали ще продължи да се състезава на тази Олимпиада.

"Ще опитам да се събера и да се справя по-добре. Но в същото време не знам как да карам по-добре. Просто не мога. Никога не съм била в такава ситуация и не знам как да преодолея тази криза", добави Шифрин.

Следващите две състезания в женската алпийска програма са супергигантски слалом в петък и спускане във вторник. Индивидуалната програма завършва с алпийската комбинация на 17 февруари.

"Писта е невероятна и е удоволствие да караш ски по нея. Но имам съотборнички, които са много бързи. Имаме спортисти, които могат да запълнят празнината. Ако ще отпадам всеки път на петата врата, какъв е смисълът? Не е краят на света и е тъпо да ми пука толкова много, но усещам, че трябва да си отговоря на някои въпроси. Усещам огромно разочарование. Представянето ми е пълен провал. Провалих себе си и подведох други хора", каза още Шифрин.

"Усилията ми бяха насочени към гигантския слалом и слалома и с отпадането ми и в двете състезания усещам, че целият ми труд отиде на вятъра. Толкова труд, за да отпадна на петата врата и в двете състезания", каза още Михаела Шифрин.