Томас Дресен спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Заалбах-Хинтерглем. Германецът остави зад себе си на 0.07 сек швейцареца Беат Фойц, а на две стотни по назад се нареди сънародникът на Фойц – Мауро Кавизъл.

Топ 5 допълниха още двама представители на „кръстоносците“ – Карло Янко и Нилс Хинтерман, а в десетката влязоха още норвежецът Шетил Янсруд, австриецът Винсент Крихмайер, французите Максенс Музатон и Йоан Кларе, и норвежецът Александър Омод-Килде. Фойц остава лидер в генералното класиране за Малкия кристален глобус в дисциплината, а Дресен е втори на 194 точки от швейцареца.

Трети е италианецът Доминик Парис, който получи тежка контузия на коляното по време на тренировка и пропуска остатъка от сезона. В генералното класиране за Големия кристален глобус лидер продължава да бъде норвежецът Хенрик Кристоферсен, но авансът му пред втория – неговият сънародник Омод-Килде, е едва 21 точки. Трети в подреждането е французинът Алекси Пентюро с 842 пункта.