В битката на действащите международни шампиони в света на League of Legends, носителят на титлата от световното първенство EDward Gaming отстрани победителя в Mid Season Invitational – Royal Never Give Up. Двубоят между двата тима бе в третия кръг на плейофите в Китай. EDG срази RNG с 3:1 победи и се класира за следващата фаза в LPL, където ще срещне Top Esports.

По принцип е рядко срещано явление носителите на двете международни отличия за годината да се срещнат на домашна сцена, но това само показва колко голяма е силата на китайския регион в момента. За последно това се случи през 2019-та, когато отново LPL се радваше на двете международни титли в света на LOL. EDG не отстъпи от педала на газта в нито един момент в днешния ден, освен в третата игра, която тимът загуби. Поражението обаче бе заличено за по-малко от 30 минути с доминация над RNG, която елиминира бившия тим на “Uzi” от плейофите.

Въпреки загубата Royal Never Give Up все още има шанс за участие на Световното първенство, като ще се бори за една от двете квоти, които LPL ще излъчи, чрез Регионалните финали.

снимка: gettyimages