Рекордьорът по участия на Световни първенства по League of Legends Николай “Jensen” Йенсен изрази увереност преди финала на американския шампионат, в който мид лейнърът ще участва със своя Cloud9. Съперник на тима на датския геймър ще бъде победителят от двойката 100 Thieves срещу Evil Geniuses.

Въпреки че представянето по време на редовния сезон в LCS бе на относително средняшко ниво, в плейофите Cloud9 впечатли всички и стигна до битката за титлата, а с това и си и осигури място на Световното първенство.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

„Мисля, че в края на редовния сезон ние открихме по какъв начин искаме да играем като отбор и започнахме да градим идентичността си“, споделя той пред Травис Гафорд.

„Нямам търпение да спечеля първия си трофей с Cloud9. Не е лесно да си на световните финали всяка година, но мисля, че хората започват да оценяват истински подобно постижение, едва когато самото Световно наближи“, допълва още Йенсен.

Мачът между 100 Thieves и Evil Geniuses е на 10-ти септември, а финалът на LCS, в който Cloud9 ще играе срещу победителя от този мач е на следващия ден.

снимка: gettyimages