Иван Стоилов (67кг) донесе второто отличие за България от Световното първенство за глухи в Техеран в класическия стил.

След като по-рано Христо Павлов (80кг) спечели бронзов медал отново в същата дисциплина, през днешния следобед четирима наши състезатели излязоха на тепиха в „Дома на борбата” в иранската столица. 

Загуби в първите срещи допуснаха Христо Кличуров (кл.75кг) и Павлин Христов (кл.130кг). Кличуров беше изтеглен на репешаж от Мохамед Моради,  но го загуби и остана 5-ти в крайното подреждане. Нямаше късмет обаче Павлин Христов при най- тежките, който завърши само с една борба. 

Безкрайно интересно и драматично се разви полуфиналът на Ангел Ценов (кл.85кг), който 18 секунди преди края на втората част срещу Сейфулах Карадениз (Турция) вървеше  3:3 точки. Заради правилото, че при равенство победата печели борецът отбелязъл последната точка, нашето момче тръгна да атакува, за да елиминира противникът, но турчина успя да го надхитри и отиде на финал, който го спечели. Тежкият полуфинал си каза думата и в спора за бронза Ангел Ценов беше изморен, а и трябваше да почива не повече от 10-ина минути .

Казастанският му съперник Габит Айдарбегов беше по –свеж и в началото на втората част успя да направи няколко поясни хвърляния на Ценов, за да стигне до подиума. Нашият борец остана с 5-тото място. 

Най-успешното представяне при класиците през днешния следобед беше за Иван Стоилов (66кг), който стигна до битката за златото , но отстъпи на много здравия и мощен руснак Исмаил Насърлаев. По пътя към среброто Стоилов беше безапелационен срещу трима свои съперника, особено на полуфинала в който отнесе с 8:0 точки Оскар Онур ( Турция ). 

На първенството участват 231 състезатели от 21 държави.

Утре Световното първенство по борба за глухи продължава със свободния стил при мъжете, като общо за България ще участват 7 състезатели.