Швейцарската състезателка по сноуборд Патриция Кумер заяви, че е трябвало да преодолее неочаквани трудности, за да получи място в олимпийския отбор на страната си, но не смята, че задължителната 21-дневна карантина за неваксинираните спортисти е наказание.

34-годишната Кумер, която спечели златен медал на Игрите в Сочи, вече е в изолация в китайската столица, тъй като не е ваксинирана.

"Трябваше да взема решение дали искам да се ваксинирам или не. Миналата пролет реших", каза Кумер на пресконференция.

"В крайна сметка взех това решение по лични причини", добави тя. Докато за ваксинираните спортисти не се изисква карантина, тя е трябвало да пристигне в Пекин много по-рано.

"Не го приемам като наказание, защото знаех от началото на септември, че трябва да мина карантина, ако искам да участвам на Олимпийските игри", уточни швейцарката.

"Тогава смятах, че шансовете ми са много малки. Но знам какво трябва да направя и разбирам, че всяка страна се опитва да предпази гражданите си, защото живеем в пандемия", каза още Кумер.

"Така че трябва да се справя сама с това. Аз съм добре и съм достатъчно изобретателна, за да правя физически тренировки на закрито", завърши Патриция Кумер.