Райън Бърнет опази колана си на световен шампион в категория петел на Световната боксова асоциация. Той се справи с лекота по точки с претендента за слава Йонфрес Парехо от Венецуела.

Във втория рунд южноамериканецът вкара няколко десни крошета в главата на съперника и го затрудни. Общо взето това бяха и най-силните му моменти в мача и беше единствената част на неговата сметка.

Но Бърнет постепенно наложи надмощие и заби няколко леви и десни крошета в целта, за да си върне инициативата. Северноирландецът играеше често със свален гард и предизвикваше Парехо да го атакува, но умело отбягваше ударите. В средата на 6-я рунд му заби страшен ляв ъперкът в главата и взе сериозно надмощие.

Бърнет владееше събитията на ринга след това и ковеше успеха си с мощни удари в главата на венецуелеца, въпреки че над окото му се отвори аркада. В края на седмия рунд той почти прати в нокдаун съперника си, но той остана на крака.

В заключителните части на мача северноирландецът уверено водеше битката в своя полза, а Парехо така и не намери отговор на ударите му. В крайна сметка победителят беше ясен още от средата на мача и Бърнет запази световната си титла.

Това беше 19-та победа на световния шампион в професионалната му кариера, като той все още не е допуснал загуба. Парехо пък допусна трета загуба в 25-ия си мач на професионалния ринг и така и не успя да се окичи със славата.