Хегемонът в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа продължава да слага скалповете на съперниците на колана си. В поредната му жертва се превърна храбрият новозеландец Джоузеф Паркър, като това беше първият му успех без нокаут от 21 битки на професионалния ринг. 

С този успех звездата от Острова обедини трите световни титли в WBA, WBO и IBF, като му остава само още една, за да е първият световен шампион в професионалния бокс, който ще обедини и четирите пояса. За целта ще трябва да победи Деонтей Уайлдър. 

Джошуа: Ще нокаутирам и Уайлдър, нека го направим!

Паркър след загубата: Победи ме голям шампион

Зрелищно излизане на ринга предшества битката за милиони

Този мач определено беше много труден за Джошуа, особено в началото. Тогава Джоузеф Паркър имаше леко предимство, пласира няколко опасни удара, но така и не успя да разклати шампиона. 

Британецът постепенно навлезе в мача, а съперникът му започна да се уморява. Във втората половина на сблъсъка на ринга преимуществото беше изцяло за любимеца на 80-хилядната публика на "Принсипалити стейдиъм". 

Той пласираше точни удари, Паркър изгледаше все по-уморен, но така и не се стигна дори до нокдаун в този мач, камо ли до нокаут. Джошуа обаче методично налагаше волята си, а съперникът му не виждаше как може да пробие сигурната му защита. 

В последния рунд новозеландецът тръгна ва банк, но без успех. Джошуа умно удържа аванса си и в крайна сметка се поздрави с успеха, негов 21-и на професионалния ринг. Така той вече държи три от четирите титли на различните федерации. 

Паркър може да е доволен от себе си, че даде абсолютно всичко и макар и да не победи, поне стана първият боксьор, който изкарва цял мач срещу новия хегемон в тежка категория и дори нито веднъж не пада поне в нокдаун срещу него. 

Следващият съперник на Антъни Джошуа по всичко личи, че ще бъде Александър Поветкин, който по-рано през вечерта смаза Дейвид Прайс с брутален нокаут и даде заявка, че се навлиза в невероятна форма. 

--------------------------------------------------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО: 

Всички подгряващи битки приключиха, време е двамата да се появят на ринга на "Принсипалити стейдиъм". Те вече излизат между въжетата, а публиката е в екстаз. Паркър се появи там, съпроводен с надъхващия маорски танц "хака", което е традиция за всички новозеландци. Джошуа пък предизвика дива еуфория по трибуните. 

12 рунд - Доста интелигентна и пестелива игра на Антъни Джошуа. Той предусети победата по точки и реши да я опази. И въпреки това успя да пласира един ляв прав, който разклати съперника му. В края на рунда Джошуа вдигна оборотите и тръгна да печели и тази част, което му се удаде с няколко тежки удара.

11 рунд - Джошуа продължава да има предимство, пласира няколко леви прави и леви крошета в целта. 45 секунди преди края му вкара и много тежко дясно кроше, но Паркър продължава да стои на краката си. Въпреки това, той е безпомощен и едва ли ще вземе победата. 

10 рунд - Кръв по лицето на новозеландеца над лявото око след серия в началото на рунда. Паркър изглежда много по-изморен, а британецът боксира с усмивка. Джошуа пласира ляво кроше и десен ъперкът в целта, за да вземе предимство. Той натика съперника си при въжетата и му стовари няколко тежки удара, от които новозеландецът се спаси с клинч. 

9 рунд - Джошуа продължава да натиска, пласира и силен ляв прав в главата на Паркър. Ляв прав в главата на британеца последва, но домакинът му отвърна с ляво кроше в главата. Минута преди края Паркър вкара сериозна серия в тялото на съперника, та на Джошуа му се наложи да си връзва наново ръкавицата. Ляво кроше от Паркър в края на рунда намери целта. 

8 рунд - Джошуа пласира ляв прав в целта, а после и ляво кроше в главата на съперника. Паркър все по-често влизаше с глава в атаките си и изглеждаше по-умореният от двамата. Минута преди края британецът вкара ляв прав в главата на съперника, а малко след това и дясно кроше. В края на рунда той притисна съперника при въжетата и му нанесе тежка серия в тялото и главата. Много силна част за Джошуа, може би най-силната за него в този мач досега. 

7 рунд- Равностойно начало на този рунд, двамата действат перфектно в защита.Едва 100 секунди преди края му Джошуа направи хубава серия в главата и тялото на съперника. Съдията на два пъти направи забележки и на двамата за нечиста игра. Паркър направи няколко хубави атаки в тялото на опонента 40 секунди преди края. Все по-често двамата влизаха в клинч. Тази част обаче беше на сметката на британеца. 

6 рунд - Двамата си направиха страхотна размяна при въжетата в началото на рунда, трябваше съдията да се намеси и да ги раздели. Две минути преди края Джошуа заби страхотно дясно кроше в главата на Паркър, но веднага той отвърна с ляво кроше. Последва отново размяна на удари в средата на частта, като по-сериозен беше десният ъперкът на Паркър в главата на съперника. Минута преди края той заби и страхотно дясно кроше в тялото на британеца. Новозеландецът обаче изглеждаше малко по-уморен в края. 

5 рунд - Джошуа пласира мощно ляво кроше в главата на съперника 30 секунди след началото на частта. Малко след това Паркър обаче заби силно дясно кроше. В средата на рунда Паркър тръгна с мощна атака и притисна опонента при въжетата, но без резултат. Десен прав в главата на Джошуа минута преди гонга беше най-доброто изпълнение на Паркър до момента. Малко след това той пласира там и дясно кроше. Тази част определено е за новозеландеца. 

4 рунд - Джошуа пласира по един десен и ляв прав в главата на Паркър в самото начало на рунда. Новозеландецът обаче отвърна с мощно ляво кроше. 55 секунди преди края десен ъперкът на Джошуа му осигури предимство. Малко след това му тресна и ляво кроше. В този рунд определено предимството е на британеца. 

3 рунд - Продължава равностойната битка, двамата засега не предприемат рискове. Джошуа направи страхотна серия 70 секунди преди гонга, но Паркър се спаси с клинч. Тази част изглежда с леко предимство за британеца, но е прекалено равностоен за изводи. 

2 рунд - Джошуа тръгна смело напред, а ударите на Паркър така и не можаха да намерят тялото му. Кръв потече от носа на новозеландеца в самото начало на рунда, но последва равностойна битка, в която двамата се изчакваха. Паркър пласира силно дясно кроше в главата на Джошуа, а после и ляв прав. Но британецът реагира със същия удар и в целта. Определено обаче този рунд може да се запише на сметката на новозеландеца. 

1 рунд - Двамата се вкопчиха в битка от първия гонг. Джошуа пласира прекрасен ляв прав, после и ляв прав в тялото му. Британецът беше активени, но така и не нанесе някой по-мощен удар. Паркър инкасира и няколко десни прави в тялото, а неговите удари така и не намериха целта. 

---------------------------------------------------------------------------

Подгрявката преди голямото шоу:

Билетите за мача са разпродадени, а преди него ще има още няколко здрави сблъсъка, които приковават вниманието на феновете на бокса. Най-голямата от тях е между руснака Александър Поветкин и американеца Дейвид Прайс. 

Иначе преди на ринга да излязат големите боксьори, титла се раздаваше и в категория петел на Световната боксова асоциация. В този мач северноирландецът Райън Бърнет успешно защити титлата си срещу венецуелеца Йонфрес Парехо и продължава без загуба на професионалния ринг. 

Така дойде време за голямата битка между Александър Поветкин с Дейвид Прайс, която е последната подгрявка за препълнените трибуни в очакване на шоуто между Джошуа и Паркър. 

Този мач се превърна в истинско зрелище и в него руснакът победи с нокаут в петия рунд. Преди това двамата си размениха брутални удари, но в крайна сметка Поветкин беше победителят, след като прати в болница съперника си с брутален удар в брадичката му.