Драматична мистерия беляза двубоя от Националната футболна лига между Сан Франсиско Фортинайнърс и Ню Йорк Джайънтс. По време на последната четвърт на двубоя 32-годишният Иън Пауърс, фен на домакините от Сан Франциско, напуска мястото си на трибуните, където е заедно с двете си деца и своята приятелка, за да отиде до тоалетната. Само че така и не се връща за интересния край на двубоя. Оттогава вече 7 дни Пауърс е в неизвестност.

След като мъжът ѝ не се завръща на трибуните на "Леви'с Стейдиъм" в Санта Клара, половинката му се притеснява и алармира полицията. Веднага започна разследване и преглед на камерите за сигурност около стадиона. Те пък показват нещо много странно. В 20,52 часа Пауърс се вижда ясно на тях, облечен във фенски артикули на отбора. Той гледа телефона си, но не отива до тоалетната, а напуска стадиона и минава през паркинга. 12 минути по-късно, в 21:03, той напуска обсега на камерите.

Какво се случва след това, остава неясно. Точно преди да изчезне от камерите, приятелката му Челси Робинс си пише с него и дори се уговарят затова къде да се чакат след двубоя. Пауърс обаче не се появява.

За съжаление най-вероятно историята ще има трагичен завършек. Полицията намира телефона на Пауърс на паркинг в близост до стадиона и в близост до неговия автомобил. В събота пък, няколко дни след изчезването му, риболовци намират безжизнено облечено мъжко тяло на яхтеното пристанище в Сан Франциско, на повече от 3 километра отдалечено от футболния стадион. Сега предстои аутопсия да покаже, дали тялото е на Пауърс и евентуално да се разбере как е умрял и при какви обстоятелства се е случило това.