Заради ангажимент на Националния стадион "Васил Левски" с домакинството на среща от Първа лига, планираният за 22 април втори турнир от новоучредената Атлетическа лига "GO!KIDS!" ще се проведе с ден по-късно – на 23 април (неделя).

По решение на организаторите за най-голямата възрастова група - момчетата и момичетата 2002-2003 г., се променят част от дисциплините, като вместо 60 m с препятствия те ще могат да участват в спринт на 100 m и 200 m.

Новата лекоатлетическа верига за най-малките атлети стартира през на 19 март 2017 година. Както NOVA информира първа инициатор и главен организатор на състезанията е Магдалена Христова.

Бившата ни националната състезателка в скока на дължина организира турнирите на следните дати през 2017 година:

-         19 март 2017 (неделя)

-         23 април 2017 (неделя) – нова дата (вместо 22 април)

-         14 май 2017 (неделя)

-         1 октомври 2017 (неделя)

-         11 ноември 2017 (събота)

-         9 декември 2017 (събота) –  ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ в зала

Още информация за активностите и новата лекоатлетическа верига на СК "Приорити спорт" може да откриете на интернет страница на клуба: http://www.prioritysport.club/

КЪДЕ ЩЕ БЪДАТ СЪСТЕЗАНИЯТА И ОЩЕ…

Всички турнири от новата лекоатлетическа верига за деца се организират на територията на Националния стадион „Васил Левски” в София, който чрез своето домакинство се превръща и в една от подпомагащите веригата страни. БФЛА оказва подкрепа по отношение използването на лекоатлетически уреди и съоръжения, които са собственост на федерацията. За финансовото обезпечаване на проекта се грижи Министерството на младежта и спорта.

Новата лекоатлетическа лига на „Приорити спорт” разгръща вниманието към най-малките атлети на България, давайки нов стимул за тяхната подготовка от страна на спортните клубове.

Новооформеният проект на Магдалена Христова е допълнение към усилията на БФЛА за развитието в тази посока и по-сериозно отношение към подрастващите още от най-ранна възраст.

През 2017 г. федерацията ще организира за трета поредна година веригата „Мтел атлетика за младежи”, в която участват най-добрите 16 атлети при момчетата и момичетата от последните Национални шампионати, на възраст от 11 до 13 години. Първото състезание от тази инициатива е на 26 април на Националния стадион „Васил Левски”, като подробности за регламента на състезанията могат да бъдат открити на http://www.bfla.org/programi.html.