Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин иска да покаже чисти програми при дебюта си на зимни олимпийски игри в Пекин 2022.

19-годишната фигуристка спечели сребърен медал на международния турнир "София Трофи" само няколко дни преди да отпътува за китайската столица. Във волната си програма тя допусна една грешка и остана на второто място при жените.

Фейгин, която през лятото претърпя операция на коляното, не беше особено доволна от представянето си, но физически вече се чувства по-добре.

"Не съм много щастлива, защото допуснах грешки, но се надявам да ги изчистя за олимпийските игри. Физически се чувствам по-добре и това състезание също ми помогна да вляза във форма", каза фигуристката специално за БТА.

Основната й цел е да покаже композициите си в най-добра светлина в Пекин.

"Всеки спортист се притеснява на състезание, независимо какво е то. Но на олимпийските игри атмосферата е по-различна и се надявам там да се чувствам добре. Основната ми цел е да покажа чисти програми", добави Фейгин.

Кратката програма при жените на Игрите в Пекин е на 15 февруари от 12.00 часа българско време, а волната - два дни по-късно.