България с 8 медала на Европейското по таекуон-до

 източник: БФ Таекуон-до

източник: БФ Таекуон-до

България спечели 8 медала на завършилото в зала "Арена Армеец" Европейско първенство по таекуон-до в неолимпийската версия ITF. 

Александра Славчева заедно с Неда Крумова и Стефани Величкова се нареди трета в отборната надпревара при девойките на дисциплината "Силов тест". Шампионки станаха германките, втори са представителките на Румъния. 

Така Славчева завърши надпреварата с четири отличия след бронз в отборното състезание заедно с Крумова и Александра Дункова на "Специална техника", злато на "Специална техника" индивидуално и бронз на "Спаринг".

В дисциплината "Силов тест" Серкан Хасан грабна бронза при юношите в конкуренцията на 57 състезатели, като отстъпи единствено пред сочените предварително като фаворити силни представители на Германия и Полша. 
Това бе второ отличие за Серкан, станал трети в тандем с Мартин Божилов на "Традиционен спаринг". 

Медалист при юношите е и Михаил Димитров, стигнал до бронза в дисциплината "Форма". 

Единственият медал при мъжете донесе Бисер Манчев, спечелил сребро в дисциплината "Форма". 

За четирите дни в българската столица бяха раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки. 

Зрителите видяха уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята на Стария континент с участващи 592 състезатели от 31 страни и над хиляда ангажирани в събитието, с организатори Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до. Първенството е част от инициатива София - Европейска столица на спорта, която вече трета година подкрепя усилията да се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
таекуондо

Други спортове