Мениджърът на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино сподели, че няма истина в информациите, че клубът му ще бъде много активен по време на януарския трансферен прозорец. Аржентинският спец довери, че има вярва в състава си, макар лошата форма, в която се намират „шпорите”.

След като бе изхвърлен от Карабао Къп от четвъртодивизионния Колчестър Юнайтед през миналия месец, Почетино сподели, че се цели в следващия трансферен прозорец. „Януари ще е добра възможност да поправим ситуацията”, сподели тогава мениджърът на лондончани. Все пак треньорът си завъртя думите, след като отборът му допусна четири загуби в пет мача, включително и тежко поражение от 2:7 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига. На въпрос запитан дали се очакват нови играчи на „Тотнъм Стейдиъм” през януари, Почетино каза: „Не, не вярвам, наистина”.

Маурисио Почетино

източник: БГНЕС

„Уважавам всички мнения и знам, че хората могат да говорят, че трябва да се променим или да направим нещо, но това е моето решение. Искам да работя с тези играчи, защото им познавам качеството. Нужно е само да излезем от тази ситуация, която е психологическа. Имаме чудесно качество в отбора и ще се борим за нещата, за които се очаква преди старта на сезона да се борим”, говори Почетино на брифинг.

Това признание на Почетино дойде, след като членове на Trust Board се срещнаха с шефове на клуба, както и Даниел Леви. На срещата бе обявено, че Почетино не разделя футболистите си, макар че има такива, които могат да напуснат отбора през лятото.

47-годишният специалист коментира и бъдещето на някои от играчите, които са спрягани за напускане. „Вярвам на 200% в моите футболисти и знам, че те имат потенциала да спечелят всеки един мач. Не ги разделям по никакъв начин. Имаме увереност, така че само малко време е нужно, за да изчистим нещата”, продължи той.

„В такъв тип ситуации, най-важното е да останем задружни и да се изправим сами срещу проблемите”.

Кристиан Ериксен е под въпрос за мача през уикенда, след като получи травма по време на паузата за националните отбори с родината му Дания. Летните попълнения – Джовани Ло Селсо и Райън Сесеньон, се завръщат към тренировките, но Почетино призна, че те са далеч от нивото, което е нужно, за да играят в мач от Висшата лига.