Александър Албон е новият пилот на Торо Росо, обявиха от тима. Роденият във Великобритания тайландец ще бъде партньор на Данийл Квят от новия сезон във Формула 1. Той ще замени напусналия Брендън Хартли. Албон впечатли с представянето си през изминалия сезон, след като завърши трети в генералното класиране на Формула 2. 22-годишният пилот се завръща в семейството на Ред Бул, след като бе включен в младежката програма, преди да отпадне през 2012 година.

Шефът на Торо Росо Франц Тост заяви: ,,Начинът, по който той се справя със своите съперници по време на състезанията, показва, че той е достатъчно узрял за Формула 1“, започна той. ,,Скудерия Торо Росо чака с нетърпение началото на сезон 2019, като в лицето на Данийл и Алекс ние разполагаме с двама млади, силни и конкурентноспособни състезатели“, завърши Тост.

Албон бе на път да се състезава във Формула Е през следващата кампания, след като подписа договор с Нисан, но роденият в Лондон пилот ще се превърне в първият тайландец, който представя страната във Формула 1 от повече от 60 години.

,,Отпаднах от Ред Бул през 2012, като от този момент нататък знаех, че пътят ми до Формула 1 ще бъде много труден“, сподели Албон. ,,Бих искал да благодаря на Ред Бул и Д-р Марко за това, че вярват в мен и ми дават втори шанс. Винаги съм обичал състезанията и още от първия миг, в който стъпих в автомобил, исках един ден да карам болид от Формула 1. Тази възможност е невероятна – една сбъдната мечта“, завърши тайландецът. Остава още едно свободно място, като се очаква Форс Индия да потвърдят Ланс Щрол най-рано през тази седмица.