Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 – Кими Райконен даде доста ясно да се разбере, че няма да допусне на никой от отбора да оказва каквито и да било претенции или влияние върху начина, по който той направлява личния си живот.

В наши дни е често срещана практика в договорите на състезателите от Формула 1 да бъдат включвани специални клаузи, които им забраняват участието в опасни дейности или екстремни спортове, когато не са на трасето. Обикновено пилотите се нуждаят от изрично разрешение от отбора, ако искат да се включат в състезание от друга категория на моторните спортове, докато тече сезонът във Ф1.

Алфа Ромео обаче не спада в тази категория и всичко това е продиктувано от Райконен. „Не съм си чел контракта, защото доколкото ме касае, стойността му е нулева”, заяви в типичен стил Ледения. „Когато за първи път водихме разговори с Алфа Ромео-Заубер, им казах, че ако се оплакват и мрънкат, ще ми видят гърба.”

Райконен е добре известен със своята любов към бързите превозни средства на суша и по вода, а като всички финландци обича да играе и хокей на лед. „Има много опасни занимания в живота ми. Разбира се, винаги опитвам да съм внимателен. Хубаво е обаче да говорим за проблема, когато се е случил”, добави Кими.