Пилотът на Торо Росо Брендън Хартли се представи много силно в Гран При на Германия на пистата "Хокенхайм" и за втори път в кариерата си спечели точки във Формула 1. Той разкри, че ключът към това е опитът му в състезания за издръжливост.

Хартли е двукратен световен шампион в сериите за издръжливост и победител в миналогодишното издание на "24-те часа на Льо Ман" с отбора на Порше. Той вярва, че опитът натрупан там, му е помогнал да остане на пистата когато заваля дъжд.

"От отбора ме извикаха да спра в бокса за гуми за мокра, аз обаче ги помолих за още една обиколка, което се оказа правилното решение в случая и завършихме в Топ 10", сподели новозеландецът.

Съотборникът му в младежкия отбор на Ред Бул Пиер Гасли от друга страна спря в бокса и сложи гуми за екстремно мокра писта, но само три тура по-късно се върна отново при механиците си с унищожени гуми, като отново се върна към сликовете.

Хартли се класира десети донякъде и с късмет, след като Карлос Сайнц-младши бе наказан с добавяне на 10 секунди заради изпреварване, направено по време на периода с кола за сигурност.

Точката, която Хартли записа в Германия, е негова втора за сезона и първа от Гран При на Азербайджан през април. Той се надява, че това ще обърне сезона му и ще задържи мястото си в Торо Росо, след като сезонът му досега не е особено впечатляващ, особено в сравнение с Гасли.