Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш директор на тима на Ферари Жан Тод сравни характера на Макс Верстапен с този на световния шампион за 2007 Кими Райконен. 

„Макс много прилича на Кими. И двамата състезатели са много директни, талантливи и фокусирани“, заяви французина.

Верстапен има реална възможност да сложи край на четиригодишната доминация на Хамилтън в световния шампионат. Пилотът на Мерцедес става все по-отявлен привърженик на многообразието и човешките права Заради това често пъти влиза в конфликт с ФИА. Миналата година по време на Гран при на Тоскана, F1 трябваше да преразгледа правилата си за церемониите на подиума. Причината за това отново бе Люис, който носеше тениска с надпис “Арестувайте ченгетата, които убиха Бриона Тейлър”.

„Харесвам Люис. Възхищавам се на дългогодишната му кариера и на всичко, което е постигнал. Разбира се, това се прави по-лесно ако разполагаш с най-добрата кола и отбор. Има голяма страст към спорта. Разбиранията му към някои неща са много различни, но въпреки това го уважавам“, каза Тод.

„Не беше неочаквано. Определено когато правилата са по-стабилни, има по-малко възможности за напредък. Производителите на двигатели се подобряваха всяка година, а също така двата екипа разполагат с невероятни инженери, които конструират шаситата“.

„Знам, че всеки един отбор разполага с един страхотен пилот, но това не означава, че другият пилот е лош. За да си в F1 трябва да си добър. Знаем колко малко състезатели разполагат с този допълнителен талант, който ако се комбинира с правилния болид прави чудеса“.