Посланикът на Ферари - Марк Жене, заяви за испанското издание Mundo Deportivo, че в Скудерията са оптимистично настроени за тазгодишния си болид на база данните, които получават от симулатора.

Испанският ветеран коментира развитието на колата, чието има все още не е потвърдено и го сравни с това на SF23 от миналата година. Той потвърди, че на този етап през 12 месеца в Маранело са били доста по-песимистично настроени, отколкото са сега.

„Оптимизъм? Всичко, което можем да кажем е това, което симулатора ни казва на нас и какво е усещането на пилотите в симулатора. Но в крайна сметка пистата е тази, която властва и отсъжда. Но е вярно, че на този етап миналата година ние вече не бяхме толкова уверени в колата на база данните от симулатора, а тази година усещането е много по-различно. Но трябва да изчакаме и да видим как ще се държи колата на пистата. Това ще се случи на 13 февруари (б.р. - когато е представянето на новото Ферари) и след това предсезонния тест в Бахрейн (21-23 февруари)“, заяви Жене.

Испанският ветеран също така каза, че за Ферари няма да е лесно да се включи в борбата за световната титла, тъй като авансът на Ред Бул не е никак малък. Все пак той очаква Скудерията да бъде по-близо до „биковете“ и по-често да се бори с тях на пистата.

„Ще е трудно, защото Ред Бул имаше много голямо предимство миналата година и те казват, че колата им за тази е много по-добра. Очевидно те са фаворити. Малко оптимистично е да очакваме да се борим с тях за титлата, но е напълно възможно да сме с една идея по-близо до тях и по-често да се съревноваваме на пистата“, коментира още Жене.