Младата звезда на Ред Бул Макс Ферстапен все още трябва да се докаже, тъй като единствената му победа дотук дойде след огромна доза късмет. Подобно мнение изрази бившият пилот от Формула 1 Йохен Мас.

Ники Лауда отрече за интерес на Мерцедес към Ферстапен

От 2016 година младият холандец кара за „биковете”, като именно с тях той имаше удоволствието да стане най-младият състезател с успех в Гран При от „кралските гонки”. Триумфът в Гран При на Испания обаче до ден днешен си остава единственият на сметката му, тогава до голяма степен заслугата бе и на безумната катастрофа между съотборниците от Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Ферстапен с ново предупреждение до Ред Бул

Ферстапен може да се похвали с 8 качвания на подиума в своите 53 старта. За Мас това обаче е крайно недостатъчно. „Ферстапен твърде много си вярва, смятам, че това се дължи, че шумът около него започна твърде рано”, коментира Мас, срещу чието име стоят 114 Гран При участия.

„След победата му в Барселона похвалите го отведоха направо в небесата, а тогава той спечели с голяма доза късмет. Сега от него се очакват чудеса. Разбира се, Макс е талантливо момче, но колко е добър всъщност ще разберем за в бъдеще”, заключи Йохен Мас.