Пилотът от Формула 1 Макс Ферстапен за пореден път предупреди своя отбор Ред Бул, че ако ще остава за дълго време при тях, то „биковете” ще трябва да му осигурят конкурентен автомобил.

Оттук накъде в отношенията между Ферстапен и Рикиардо?

Младият холандец бе промотиран от дъщерния Торо Росо в Ред Бул през 2016 година, като се възползва от серията лоши прояви на Даниил Квят. Оттогава досега 19-годишният състезател натрупа солидна репутация, но през настоящия сезон отборът му има проблеми с надеждността на колата си, а освен това отстъпва сериозно като чиста мощност спрямо лидерите Ферари и Мерцедес.

Ферстапен има договор с австрийците до 2019 година, но подчерта, че главната му цел е да печели състезания и шампионски титли. Точно по тази причина отдадеността му към тима от Милтън Кийнс зависи от това колко бързо оттам могат да преобърнат ситуацията в своя полза.

Агентът на Ферстапен: Търпението ни има лимит

„Винаги съм казвал, че няма никаква причина да си тръгвам, когато разполагам с конкурентен автомобил”, каза Ферстапен. „В момента не сме там, където искам от нас да бъдем, но това не значи, че ще се предам току-така. Трябва да се работи усърдно.”

„Ако обаче има 2 или 3 поредни години без подобрение, тогава историята ще бъде коренно различна. Работим здраво, за да ставаме по-добри, но след следващата година ще видим какво ни чака занапред”, допълни Ферстапен.