Фернандо Алонсо със сигурност ще спечели едно или повече състезания през тази година във Формула 1, категоричен е световният шампион Макс Ферстапен след блестящото представяне на испанския пилот на Астън Мартин в Гран при на Бахрейн.

Алонсо не е печелил от 2013, но болидът на отбора му през този сезон е много обещаващ.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

"Искрено се надявам това да се случи на Фернандо, защото години наред той не разполагаше с възможност да се бори за челните места. Радвам се, че успя да стигне до подиума още в първото състезание за сезона", заяви Ферстапен, цитиран от "Скай Спортс".

"Казах го нееднократно и по време на подготовката, че в Астън Мартин имат висок дух и са силно мотивирани. Те искат да спечелят повече от всичко и заради това привлякоха много можещи хора в отбора. Мисля си, че ще вървят само нагоре. Трудно ми е да кажа дали могат да стигнат до титла, но няма да бъдат без шансове.

"Бил съм в тяхната позиция. В някои състезания завършваш на 20-40 секунди зад победителя, но и така ще спечелиш две или три състезания на година. Просто има някои трасета, които прилягат на болида ти. Нужна им е малка доза късмет".

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев