След двете поредни състезания в Европа керванът на Формула 1 се завръща в Северна Америка за една от най-очакваните спирки в календара - Гран При на Канада. От първата позиция на пистата „Жил Вилньов“ в Монреал днес стартира световният шампион Макс Верстапен, който ще преследва своя трети пореден успех. 

Стартът на състезанието видя как Верстапен успя да запази челната си позиция, докато Люис Хамилтън задмина Фернандо Алонсо, за да се нареди втори. Шарл Льоклер успя да напредне доста, стигайки до 9-а позиция след само две обиколки.

21 снимки

В 8-а обиколка дойде и първото отпадане, след като Логън Сарджънт беше принуден да спре от механичен проблем. Няколко обиколки по-късно Джордж Ръсел удари стената, разпилявайки доста отломки и изкарвайки кола на сигурността.

Големият печеливш до момента в надпреварата се оказваше Льоклер, който се изкачи до 4-то място при прибирането на колата на сигурността. 

Верстапен, от своя страна, методично откъсваше конкурентите, а Алонсо на свой ред успя да изгради солиден аванс пред Хамилтън.

До края на надпреварата събитията се стабилизираха и нидерландският водач в класирането не изпусна победата. Алонсо, от своя страна, удържа късен щурм на Хамилтън, докато двамата пилоти на Ферари остана 4-ти и пети. Серхио Перес с Ред Бул завърши челната шестиаца.