Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви след втората свободна тренировка за Гран При на Канада, че пистата „Жил Вилньов” не подхожда на изключително силния болид на шампионите RB19. И веднага направи уточнението, че това изявление важи „засега”, като се надява представянето на колата да се подобри. Макс и съотборникът му Серхио Перес не успяха да стигнат до Топ 5 в класирането в изпълнените със събития две свободни тренировки в Монреал.

„Имаме още работа, колата ни определено не е фантастична – коментира Верстпен. – Ние знаем какви са ограниченията на RB19 и може би това трасе не ни подхожда – основно заради неравностите и използването на бордюрите, но засега. Ще се опитаме да направим някои подобрения.”

Ред Бул спечели всичките седем състезания от началото на сезона и може би в Канада за първи път тази година световните шампиони ще са в ролята на догонващи.

„Мисля, че основните настройки на колата ни са достатъчно добри, просто трябва да положим още усилия, за да изчистим дребните проблеми и ще можем да минем по-напред”, допълни Перес.

Двамата пилоти на Ред Бул признаха, че съперниците на световните шампиони „изглеждат добре” в Монреал, но с оглед на това, че се очаква за квалификацията да вали силно, е трудно да се правят прогнози.