Все още няма официална информация, привличането на Джордж Ръсел в Мерцедес изглежда все по-вероятно. Ако то стане факт, Валтери Ботас ще трябва да търси място в друг отбор. Единият вариант би бил да заеме мястото на Ръсел в Уилямс, но последните слухове са, че финландецът е започнал преговори с шефа на Алфа Ромео, Фредерик Васьор.

Договорите и на двамата пилоти на тима изтичат в края на сезона. Не е ясно дали Васьор ще избере да задържи Антонио Джовинаци, но се предполага, че дори той да бъде освободен, мястото му ще бъде заето от друг млад пилот.

Не се знае и дали Кими Райконен ще реши да продължи кариерата си или ще се откаже в края на годината. Настоящият сезон е 19-ят на Кими в спорта като той държи и рекорда за най-много стартове. Ако той обаче реши да се откаже за тима ще бъде важно неговият заместник също да бъде по-опитен, имайки предвид промените в правилата от 2022 година. Затова Васьор се е обърнал към Ботас, който за пети сезон се състезава за Мерцедес като спечели девет надпревари и четири титли при конструкторите заедно с тях.