Все повече се говори за раздяла между Ред Бул и Серхио Перес, който наскоро подписа нов договор с "биковете". Все пак от началото на Гран При на Великобритания се твърди, че мексиканецът има три надпревари да подобри резултатите си, за да запази мястото си. За негов евентуален заместник пък се смята Даниел Рикардо.

Сега racingnews365.com разкрива каква е точно клаузата в договора на Чеко и при какви условия може да загуби мястото си в Ред Бул.

Условието в договора на Перес е за разликата в неговите точки и тези на Макс Верстапен на определен етап от шампионата. До Гран при на Белгия мексиканският пилот трябва да е на не повече от 100 точки зад съотборника си. Има и клауза, според която Перес не може да е на повече от пет места зад Макс в генералното класиране.

Надпреварата на пистата Спа-Франкоршамп е в края на юли и е последната преди лятната пауза във Формула 1. Това означава, че Перес има три старта, за да си запази мястото – Гран при на Великобритания по-късно днес и надпреварите в Унгария и Белгия. Преди състезанието на пистата Силвърстоун мексиканският пилот е пети в генералното класиране на световния шампионат – зад съотборника си, Ландо Норис (Макларън) и пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Разликата между неговия актив и този на Верстапен е 119 точки: Перес има 118, Макс – 237.

Задачата на Серхио Перес стана още по-сложна вчера, когато допусна грешка на квалификацията за Гран При на Великобритания и днес ще потегли от 19-о място.