Карлос Сайнц заяви, че все още не е решил в кой отбор ще продължи, след като в края на годината напусне Ферари. Каккто е известно, на неговото място в Скудерията ще пристигне Люис Хамилтън. Опциите пред испанския пилот обаче намаляват, като в Ред Бул обявиха, че Серхио Перес ще продължи работа с тима за още две години. В Мерцедес пък са фокусирани върху младежа Кими Антонели, който най-вероятно ще замени Хамилтън.

В последно време се говори за интерес от Уилямс към Карлос Сайнц, като шефът на отбора Джеймс Ваулс се изказа ласкаво за пилота преди дни. Ауди също иска да привлече испанецът към проекта си.

„Оценявам интереса на Джеймс и милите думи, които той винаги е имал по мой адрес. Същото може да се каже и за моите чувства към него и неговия отбор, но реалността е, че аз не съм решил къде ще отида догодина", заяви Сайнц по темата пред медиите в Монреал.

„В момента аз искам да се фокусирам върху всеки уикенд, да се боря за подиума и победите. Така че е много трудно да се фокусирам върху бъдещето ми с всички тези важни състезания", допълни пилотът на Ферари.

„Ще ми е нужно време да седна с моя мениджърски екип, да поговоря със себе си и да реша къде искам да отида. Но засега няма нищо решено. Не знам дали мога да чакам то лятната пауза, или ще трябва да реша по-рано. Не знам в какъв период от време ще взема решението си“, каза още Сайнц..