В Ред Бул Рейсинг вярват, че се намират „една идея по-близо” до вземането на окончателно решение кой ще бъде доставчикът на двигатели за 2019 година. Отборът от Формула 1 смята, че вече разполага с всички данни, за да направи информиран избор, който ще бъде обявен около Гран При на Австрия (1 юли).

В момента „биковете” разчитат на задвижващите системи на Рено, докато дъщерния им отбор – Торо Росо показва никак нелоши резултати с двигатели на Хонда. Интересното е, че и двата производителя направиха подобрения по продуктите си за отминалото Гран При на Канада.

Техническият съветник в Ред Бул – д-р Хелмут Марко призна, че при Хонда в резултат се е стигнало до подобрение с около 3 десети от секундите във времената за една обиколка. Колкото до Рено, конкретна цифра не беше съобщена, но шефът Кристиан Хорнер я описа като „привличаща вниманието”.

„Разполагаме с голям обем информация, който да анализираме. Най-вероятно ще ни отнеме още един състезателен уикенд, за да проверим как стоят нещата на други писти. Сигурен съм, че около Гран При на Австрия ще имаме заключение”, каза Хорнер.

„От това, което чувам, Хонда са направили солидна стъпка напред. От Рено пък направиха това, което обещаха. Сега разполагаме с някои данни от GPS системата, за да се вгледаме по-подробно в конкретното представяне на двата двигателя”, допълни британецът.

„Предстои ни инженерно решение, а после ще се явим пред г-н Дитрих Матешиц (собственика на Ред Бул – б.р.), който ще има последната дума”, завърши Хорнер.

Още по темата:

Третото място на Ферстапен в Канада - плод на интересен ход

ГП на Канада и малките разлики в челото