Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен разкри една от причините за чудесното си представяне по време Гран При на Канада. Холандецът е пътувал до северноамериканската държава напълно сам – без семейство или какъвто и да е друг антураж.

Решението за това е било взето съвместно с отбора, а целта е била да състезателят да постигне по-високо ниво на концентрация. Ходът беше продиктуван от серията грешки и инциденти, в които 20-годишният Ферстапен се замеси от началото на годината.

От известно време насам Ред Бул лобира до младока да промени подхода си към състезанията и ето че в Канада резултатите бяха налице – Ферстапен проведе изключително зряло и спокойно надпреварата, извличайки максимума от колата и избягвайки излишните рискове.

„Това е първото състезание, което той подготви напълно сам. Много е различно”, обясни шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. „Дали това по някакъв начин му е повлияло, би било невъзможно да разберем. Макс още еволюира и съзрява, трупа опит като състезател.”

„Това е нещо, което сме обсъждали с него, стигнахме до съгласие помежду си. Той беше много прецизен във всичко, което свърши през уикенда. Макс беше страхотен. Поздравления за много силното състезание, което изнесе, и за това, че финишира на една десета зад Валтери Ботас от Мерцедес”, допълни Хорнер.