Последният световен шампион за Ферари - Кими Райконен опроверга слуховете, че той е подписал нов договор с отбора на Алфа Ромео, с който той ще удължи кариерата си с още една година.

Слухове, за подписаното споразумение между Ледения и базирания в Швейцария отбор с появиха по-рано тази седмица, като според тях, финландецът ще си партнира със сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер – Мик, като Райконен ще играе ролята на ментор на младия германец.

Самият финландец, който през този уикенд ще стане пилота с най-много стартове в историята на шампионата - 323, бе категоричен, че няма нищо вярно в тези слухове.

„Наслаждавам се на състезанията, но очевидно е по-забавно когато се представяш по-добре. Определено не сме там, където искаме да сме. За това допринесоха много различни фактори, но все пак имахме някои добри битки. Нямаше да съм тук днес, ако състезанията не ми доставяха удоволствие. Не съм подписвал нов договор. През годините съм чел много неща за мен, 90% от тях нямат нищо общо с истина, а останалите 10% съвсем малко, за това вече спрях да чета. Пак казвам, не съм подписвал договор“, коментира Райконен преди старта на уикенда за Гран При на Айфел.

Райконен се присъедини към тима на Алфа Ромео в началото на 2019 година, след привличането на Шарл Льоклер във Ферари.