Промените в календара на Формула 1 за тази година няма да изискват одобрението на отборите. Това обяви изпълнителният директор на спорта Чейс Кери.

След конферентна среща между F1, ФИА и отборите бяха отложени още три кръга от шампионата за 2020 година - в Нидерландия, Испания и Монако. По-късно организаторите в Княжеството отмениха състезанието и нова дата за него няма да бъде търсена.

За надпреварите на Каталуня и Зандвоорт ще се потърсят нови възможности. Същото важи за отложените по-рано през годината състезания в Китай, Бахрейн и Виетнам. Въвеждането на новите технически правила беше отложено за 2021 година.

Във връзка със състзеанията, Кери обяви, че вече няма да се изисква одобрението на тимовете при бъдещите промени в календара, които неизменно ще се наложат при създалата се ситуация.

„На срещата плановете за пренасрочване на възможно най-много от отложените състезания получиха пълна подкрепа. Това ще стане веднага щом е безопасно“, заяви Кери.

„F1 и ФИА вече работят за завършването на преработен календар за 2020 г. и ще се консултират с екипите. Както беше договорено на срещата, обновеният календар обаче няма да изисква тяхното официално одобрение. Това ще ни предостави необходимата гъвкавост, за да договорим новите дати и да сме готови да започнем със състезания в точния момент.“